Uitslagen 31 oktober

Waar het in de hele wereld natuurlijk Halloween is, hebben wij zo ons eigen feestje. Namelijk in het Studenten Sport Centrum Eindhoven, want zowel de dames als de heren 2 spelen een thuiswedstrijd tegen Saturnus uit Bladel. De heren 1 mogen even genieten van een weekendje rust.

Allereerst waren de dames aan de beurt. De eerste tien minuten waren helaas niet zo spannend, aangezien de tussenstand 3-3 was. Daarna werden de dames wakker en begonnen ze met scoren. Vijf minuten later was het namelijk 8-4. Vanaf dat moment zaten de dames goed in de wedstrijd en werd er uitgelopen op de tegenstanders. De ruststand was dan ook 17-10. Er werd goed samengespeeld door de dames en de verdediging stond weer eens als een muur. Iedereen werkte goed voor elkaar en er werd een leuk spelletje op de mat gelegd. Je zou dan ook verwachten dat na rust eenzelfde spel gespeeld kon worden. De dames hadden echter moeite met het doel vinden. Hun geluk was dat de verdediging wél goed bleef staan en de tegenstander er niet geheel doorheen wisten te komen. Dit was ook te danken aan de keepster, die voortreffelijke reddingen wist te maken, waardoor ze haar team op de been hield. Twintig minuten in de tweede helft was er dan ook een stand van 21-15 in het voordeel van de dames. Met nog tien minuten te spelen, kwamen ze dus niet echt in gevaar. Misschien beseften de dames dit ook, want het leek alsof er iets van hun schouders afviel en begonnen weer vrijuit te handballen. Er werd weer gescoord en de dekking en keepster bleven hun werk doen. Eindstand: 27-19. Omdat ook United Breda haar wedstrijd won en belagers PSV en M.H.V. ’81, blijft Oktopus gedeeld tweede, achter United Breda. Vanwege een beter doelsaldo, blijven de dames PSV en M.H.V. voor. Laten we hopen dat dit zo blijft en dat United ingehaald wordt. Eerstvolgende tegenstander is het als 10e geplaatste VESPO. Laten we hopen dat deze zondagmiddag wedstrijd, in tegenstelling tot de vorige tegen PSV, wél gewonnen wordt. Maar daar kunnen we wel zeker van zijn, want de dames zijn goed bezig en laten zien dat ze elkaar steeds beter weten te vinden.

Ook de heren 2 moesten het opnemen tegen Saturnus en met een volledig fit en aanwezig team, waren de mannen klaar voor de strijd. De tegenstanders beschikten over geen enkele wissel, dus snel spel was geboden om de winst zeker te stellen. De eerste minuten leek het echter alsof de heren een moeilijk avondje tegemoet te gaan. Na vijf minuten was er een 2-4 voorsprong voor de bezoekers en deze voorsprong werd nog wel even vastgehouden. De mannen hielden echter voet bij stuk en aanvallend begon het beter te lopen. Tien minuten voor rust werd de gelijkmaker gemaakten richting de rust werd er gestaag aan een voorsprong gewerkt. Tot genoegen van de coach en het publiek, gingen de heren met een voorsprong van 20-17 rusten. 20 doelpunten in één helft is natuurlijk om van te smullen, maar er dan ook 17 tegen krijgen, is dat weer niet. Elke wedstrijd blijkt de dekking van de heren helaas een zorgenkindje, maar hier wordt met z’n allen aan gewerkt. Op korte termijn moest dat dus in de tweede helft verbeterd worden, wilden de heren kunnen uitlopen. En enigszins gebeurde dat ook. Wat ze nog meer hielp, was dat het aanvallend alleen maar beter werd. Al had dat ook met de vermoeidheid van de tegenstanders te maken. De heren leken niet moe te kunnen worden en bleven gaan, voor iedereen het wist lag het 30e doelpunt in het netje. Tien minuten later, was daar alweer het 40e doelpunt. Vanaf de zijlijn werd door het publiek om de 50e geroepen, maar dat mocht helaas niet zijn doorgang vinden. De heren bleven op 45 doelpunten steken. Enig smetje is dat de tegenstander de 30 doelpunten aan wist te tikken. Om met een positieve noot te eindigen, de winst is behaald, de punten zijn binnen en de heren klimmen van de 9e naar de 6e plek. Zondag wacht er een ochtendwedstrijd om 10:00u in en tegen Someren. De heren 1 wist een zondagochtend wedstrijd winnend af te sluiten, hopelijk kunnen de heren 2 dat een vervolg geven. Handbal Someren heeft 2 punten meer dan Oktopus en staan daarmee op een 4e plek. Met de laatste wedstrijd hebben de heren natuurlijk een enorm vertrouwen getankt. Tegen zowel Niobe (nummer 1) en Swift (nummer 3) werd met twee doelpunten verschil onnodig verloren. Een winst tegen de nummer 4 Someren moet dan sowieso te realiseren zijn!