Uitslagen 24 en 25 oktober

Het weekend begon op de zaterdagavond, toen de dames een uitwedstrijd hadden in Best. Tegenstander was Aristos. De wedstrijd bleek een spannende te zijn. Vooral de eerste helft was eentje die gelijk opgaand was. Vooral de bal bleek moeilijk handelbaar te zijn. De eerste helft eindigde toch in het voordeel voor Oktopus: 7-8. Meteen in de tweede helft liet Oktopus zich van haar beste kant zien en liepen ze uit. Tien minuten in de tweede helft was het 11-17 in het voordeel voor onze dames. Er werd goed gespeeld en het tempo werd hoog gehouden. De volgende tien minuten kwam Aristos nog enigszins terug tot 16-19, maar de wedstrijd kwam voor Oktopus niet meer in gevaar. In de acht minuten daarop werd er door beide teams nog maar één keer gescoord, in tegenstelling tot de laatste 2 minuten, toen er nog driemaal gescoord werd. Eindstand: 18-22 voor Oktopus. Een blessure voor Lisa overschaduwde helaas de wedstrijd. Na onderzoek bleek zij haar voorste kruisband heeft afgescheurd. Iedereen van Oktopus liet echter zien meteen voor haar klaar te staan en stak haar een hart onder haar riem. Dit laat weer eens zien dat we méér dan een club zijn. Positief in de wedstrijd, behalve de winst, was een wereldgoal van onze Poolse opbouwster. Terwijl ze door de tegenstanders in de weg werd gelopen, wist zo toch achter de rug om te scoren. Zo hadden ook de meegereisde supporters iets moois op hun netvlies staan. Deze goal was natuurlijk ook een bijdrage aan de winst, wat betekent dat onze dames op een gedeelde 2e t/m 5e plek komt te staan. Op doelsaldo staan ze zelfs 2e, achter een nog ongeslagen United Breda. Komend weekend staat het vervolg op het programma, dan is Saturnus (8e plek) de tegenstander.

Op een vroege zondagochtend (de wedstrijd begon namelijk om 11:10u) moesten de heren 1 het opnemen tegen de heren 2 van Bedo in Beek en Donk. Heel spannend was de wedstrijd helaas niet en iedereen mocht meer dan genoeg minuten maken. Vanaf het begin van de wedstrijd kwamen onze heren niet in gevaar en al snel werd er uitgelopen naar een aangename voorsprong. Deze voorsprong werd ook in de tweede helft niet uit handen gegeven en met vele breaks werd er ook nog eens uitgelopen. Eindstand hierdoor was een comfortabele 22-41 waardoor Oktopus op de eerste plaats bleven. Ook volgend weekend blijft Oktopus 1e staan, omdat ook directe concurrenten Saturnus en Jupiter ’75 geen wedstrijd op het programma hebben staan.

Ook nu weer is het aan de heren 2 om een succesvol weekend af te sluiten en hopelijk lukt het ze deze keer wel. Met een uitgedunde selectie – acht spelers zijn meegereisd – gingen de spelers naar Asten om het tegenstander Niobe moeilijk te maken en natuurlijk te verslaan. Het duurde vijf minuten in de wedstrijd voordat er überhaupt gescoord werd. Het was Oktopus dat het eerste doelpunt maakte. Vijf minuten later zag het er echter anders uit, want Niobe stond met 4-2 voor. Er werd gestreden door Oktopus en aanvallend was het niet makkelijk. Toch stond het 10 minuten voor rust 10-9 voor Niobe. Echter, dekkingsfouten kostten de heren vlak voor rust nog wat tegendoelpunten, waardoor er gerust werd met een 13-9 stand. Een verschil van vier doelpunten was niet onoverkomelijk en dat wisten de heren van Oktopus evengoed. Ook wisten ze dat het nog een moeilijke strijd ging worden met maar één wissel. Het uiterste werd dus van de heren gevergd. Het begin van de tweede helft was helaas zoals het eind van de eerste helft: Oktopus wist het doel niet echt te vinden en Niobe daarentegen wel. Na 10 minuten in de tweede helft stond het dan ook 18-11 voor Niobe. Een moeilijke strijd werd er alleen maar moeilijker op, maar de heren weigerden op te geven. Ze begonnen het doel weer te vinden en bijna elke aanval begon te resulteren in een doelpunt. Twee minuten voor tijd stond er 27-25 op het bord, nog steeds in het voordeel van Niobe. Maar twee doelpunten in twee minuten is niet onmogelijk. Helaas was het Oktopus niet gegund om nog te scoren en de tegenstanders wisten eveneens het doel niet te vinden. De 27-25 bleek dan ook de eindstand. Waarschijnlijk duurde de wedstrijd net vijf minuten te kort, want het laatste kwartier kwamen de heren op stoom. Maar goed, als je uit speelt bij de nummer één in de competitie, met maar één wissel en je verliest je wedstrijd met maar twee doelpunten, mag dat geen schande genoemd worden. Chapeau aan de heren, die tot het eind van de wedstrijd geknokt hebben. Dit smaakt naar meer en een volgende wedstrijd kan dan alleen maar smullen zijn. De heren zakken echter wel weg naar de negende plek, dus om verder verval te behoeden, is het zaak dat de heren de volgende wedstrijd weten te winnen.