Uitslagen 17 oktober

Na een uiterst teleurstellende 2e ronde van Oktopus (alle teams verloren), was iedereen erop gebrand om weer te winnen en daarmee de punten in Eindhoven te behouden. Allereerst mochten de heren 1 hun strijdkracht leveren.

De wedstrijd van heren 1 was tegen Oranje Wit, die bij aanvang van de wedstrijd gedeeld eerste stonden met Jupiter ’75. Voor Oktopus was Oranje Wit dus de te kloppen ploeg. Vanaf het begin af aan ging het al gelijk op. Een paar minuten voor rust stond Oranje Wit nog 2 doelpunten voor, maar onze heren lieten zien wat ze waard waren en vochten zich terug tot een gelijke stand. Met deze gelijke stand, 12-12, werd er dan ook de rust ingegaan. In de rust werden goede woorden gezegd, want ze kwamen goed uit de kleedkamers. Oktopus kwam op voorsprong en hield de gehele tweede helft een voorsprong van één à twee doelpunten. Oranje Wit bleef echter knokken en zo was in de allerlaatste minuut het verschil maar één doelpunt. Onze heren mochten nog een laatste aanval beginnen en de tegenstanders dekten offensief, om zo een tegendoelpunt te voorkomen. Echter hebben wij ook snelle heren, die gretig gebruik maakten van de open dekking. De cirkel werd gevonden en zo kwam de eindstand op het scorebord: 29-27. De eerste twee punten bleven zo binnen Eindhoven en onze heren klimmen zo van plek 5 naar plek 1! Hopelijk kunnen ze dit tot het eind van de competitie volhouden, maar laten we eerlijk zijn: dit is nog wel ver weg.

Na de heren 1 was het aan de dames om een vervolg te geven aan dit succes. De dames van De Sprint moesten hiervoor geslachtofferd worden. Vanaf het eerste moment lieten onze dames zich gelden en liepen al snel uit. Samen stonden ze er als team. Er werd keihard gewerkt voor elkaar, waardoor zowel aanvallend als verdedigend Oktopus heer en meester was. Er was goed oog voor de spelers aan de cirkel en vele break-outs werden gelopen. Ook de penalty’s gingen er netjes in. Om niet in de schaduw achter te blijven, lieten ook de keepers zich gelden, waardoor er een ongelofelijke ruststand van 20-5 op het bord stond, voor Oktopus natuurlijk. In het begin van de tweede helft, verslapten de dames voor een kleine 5 minuten, waardoor De Sprint vaker kon scoren. Onze dames wisten zich echter op tijd te herpakken en gingen gewoon door waar ze voor rust mee bezig waren: over de tegenstander heen walsen. Opmerkelijk feit is dat elke veldspeelster van het team in de wedstrijd wel gescoord heeft. Uiteindelijk wonnen de dames de wedstrijd met 35-18. Een hele goede prestatie was dus neergezet door de dames. Niet te vergeten natuurlijk dat dit extra knap is, omdat de knop snel moest worden omgezet. Aangezien de dames met z’n 15 waren en je maar met 14 op het wedstrijdformulier mag staan, moest één van de dames plaatsnemen op de tribune. Echter, ze zette de knop om, ging bij de dames op de bank zitten en ondersteunde het team middels coaching, chapeau! De dames klimmen door de overwinning naar plek 3 en moeten alleen Internos en M.H.V. ’81 voor zich dulden, twee teams die nog ongeslagen zijn. Ook voor de dames geldt dus: blijven strijden tot het eind!

Na twee uiterst succesvolle wedstrijden, waarbij alle punten tot nu toe in Eindhoven behouden werden, was het tijd voor de heren 2 om deel te maken van de successen. Ook zij wilden zich herpakken na een verloren wedstrijd. Tegenstander tijdens deze ontmoeting was de heren 3 van Swift Helmond. Vanaf begin af aan was het al een tegelijk opgaande wedstrijd. Het eerste kwartier keek Oktopus weliswaar tegen een achterstand aan, maar deze was niet groter één of twee doelpunten. Na twee benutte strafworpen stonden ze zelfs gelijk. Helaas kwam Swift net vóór rust nog op twee doelpunten voorsprong (15-17), waardoor ze na rust gelijk goed uit de kleedkamers moesten komen. Nadat in de rust de koppen bij elkaar gestoken werden, waren ze klaar om de tweede helft te knokken en dat hebben de tegenstanders geweten ook. Na 13 minuten in de tweede helft was daar zelfs een 25-23 voorsprong. Helaas voor ons hadden onze heren een mindere 10 minuten en scoorde Swift doelpunt na doelpunt, terwijl Oktopus zelf maar twee keer wist te scoren. Met nog 8 minuten te gaan, moest er een verschil van vijf doelpunten overbrugt worden. Niet onmogelijk, maar zeer zeker heel lastig. Te lastig zo bleek, bij een stand van 31-34 klonk een laatste fluitsignaal, maar mocht een penalty voor ons nog genomen worden. Deze werd geraakt, waardoor de eindstand van 32-34 op het bord stond. Er werd geknokt tot het einde, maar de wedstrijd bleek 5 minuten te kort te zijn om er nog een winst uit te slepen. Chapeau voor de strijdkracht die geleverd werd, ook al was dit niet genoeg. De heren 2 staan hierdoor op een enigszins teleurstellende vijfde plek, maar het seizoen is nog jong en er zullen genoeg kansen zijn om te laten zien dat ze bovenaan horen te staan.

Na alle wedstrijden gingen de meeste Oktopussers naar Café Santé. Voor heren 1 en dames 1 om de overwinning natuurlijk te vieren, voor heren 2 om het verlies weg te drinken. Hoe later het op de avond werd, hoe beter de sfeer. De laatste wedstrijden waren inmiddels vergeten en de blik werd weer naar voren gezet. Op naar een nieuwe ronde, op naar nieuwe overwinningen!