Oktopus HS2 vs Lido HS1

Na een weekend waarin geen punten werden behaald door de heren 1 en dames 1 van Oktopus, was het vanavond tijd voor de heren 2. De intentie was natuurlijk om de punten mee te nemen naar Eindhoven. De uitwedstrijd in Heeze moest een oplossing bieden hiervoor. Met Bo, Twan, Christophe, Jelle, Maarten, Matthieu, Sylvain, Pepijn, Robin S., Rob en Joey in de gelederen ging het team er vol voor. Ruim op tijd aangekomen in sporthal De Pompenmaker was een voorbeeldig begin. De wedstrijd begon uiteindelijk en het balletje kon gaan rollen.

In tegenstelling tot het Nederlands elftal dat met 0-2 achter kwam, kwamen onze heren juist op een 0-2 voorsprong. Een goed begin werd neergezet en dit werd tot halverwege de eerste helft goed volgehouden. Wat één op één fouten in de dekking en geen echte leider in de aanval zorgden ervoor dat Lido op 10 minuten voor de rust op gelijke hoogte kon komen: 8-8. Oktopus wist even het net niet meer te vinden en begon te laat met de terugslag, waardoor de ruststand 11-13 was in het voordeel van Lido.

Onze heren kwamen de tweede helft goed uit de startblokken, maar wisten in het eerste kwartier steeds nét niet op gelijke hoogte te komen. 10 minuten voor tijd werd het wel nog 20-20, maar Lido wist daarna 3 keer achter elkaar te scoren. Oktopus begon steeds meer kleine foutjes te maken, en opgeteld bleek dat te veel te zijn om nog bovenop te kunnen komen. De eindstand was 26-22 in het voordeel van Lido. Lido stijgt hierdoor naar de 3e plek en Oktopus zakt naar plek 4.

De heren weten goed wat er fout gegaan is en zullen daar hard op trainen. Er zijn echter ook genoeg dingen wél goedgegaan en daar gaan ze dan ook zeker op voortborduren. De volgende wedstrijd is, evenals de heren 1 en de dames 1, een thuiswedstrijd op zaterdagavond. Om 18:50u beginnen de heren 1 met een wedstrijd tegen Oranje Wit. De dames spelen om 20:00u tegen De Sprint DS2 en heren 2 speelt om 21:10u tegen Swift Helmond HS3. Alle wedstrijden zullen plaatsvinden in hal 2 van het Studenten Sportcentrum. Met z’n allen gaan we natuurlijk proberen om, net als tijdens de seizoensopening, alle punten in Eindhoven te houden.