Introweekend 2015

Het was weer eens zover! Het befaamde introweekend van Oktopus stond vrijdag voor de deur en deze is deels succesvol verlopen. Na afloop van de normale trainingen op vrijdagavond en de eerste biertjes al achter de kiezen, vertrokken we naar De Strohalm in Mariahout. Eenmaal aangekomen daar en na een succesvolle installatie, begon ons eerste activiteit: de voorstelronde. En Oktopus zou Oktopus niet zijn als er niet traditioneel werd geskold. Vervolgens werd het moordspel ingezet.

Competitief

Nog geen 2 minuten in het spel vielen de eerste slachtoffers al en daarmee werd de competitieve toon al gezet. Niet alleen werd dit vertoond in het moordspel, maar kwam dit ook zeker terug in de officiële Oktopus Beer Pong Games 2015. De koppels sloegen de handen ineen, het schema werd ingevuld, de tafels stonden klaar en spelen maar! Vanaf het eerste moment was de spanning in de zaal te voelen, de oeh’s en aah’s waren door het hele gebouw te horen. Ook weerklonken geluiden van vreugde en verdriet. De afleiding die Beer Pong heet, was natuurlijk ook perfect om nieuwe slachtoffers te maken. Iedereen moest dus constant op zijn/haar hoede blijven. Inmiddels was het tijd voor de finale, die gewonnen werd door Lynn en Manon.

Buiten deze spelen moest er het weekend uiteraard ook gehandbald worden. Zaterdagochtend begon om half 11 met een training, waarbij ieder introweekend lid aanwezig was. Er werd goed getraind en het groepsgevoel werd met meerdere oefeningen versterkt. ‘s Avonds was het tijd voor de eerste competitiewedstrijd van het weekend. De heren 1 moesten een uitwedstrijd spelen tegen Saturnus. Deze wedstrijd werd nog iets spannender gemaakt met de Oktoto, waarbij de spelers beloond én bestraft werden op goede en slechte acties. Niet alleen de spelers van de heren namen hieraan deel, maar ook het Oktopus publiek deed hieraan mee door op een speler te gokken. Er werd langs de kant volop gesteund en geschreeuw. Zelfs de wave werd ontzettend vaak ingezet, en het support klonk nog harder naar memorabele momenten, zoals de vlieger van Ben en Jimmy. Maar helaas mocht het geweldige support niet baten en verloren de heren de wedstrijd met 28-25 na nog een paar spannende laatste 10 minuten.
Ook de dames kwamen dit weekend in actie. Zij moesten tegen de dames van PSV en deze tegenstander bleek een geduchte. Beide teams waren gewaagd aan elkaar en de wedstrijd ging dan ook gelijk op. Pas in het laatste kwartier moesten de dames hun meerdere erkennen in PSV, zij het maar minimaal. helaas trok Oktopus ook hier aan het kortste eind, er werd verloren met 21-18. Onze hoop om het weekend in handballend opzicht goed te maken, is dan ook gevestigd bij de heren 2, die dinsdag nog in actie komen bij Lido.

Ongevallen

Zoals bij Oktopus bekend is, gaat iedere activiteit – vooral wanneer deze competitief is – gepaard met een of meerdere ongevallen. De vrijdagavond begon het al, toen er een nieuwe term bekend werd: ‘betonkoppen’. Na wat klimmen en klauteren in de stapelbedden, viel deze persoon uit bed ‘head first’. Na even buiten deze wereld te zijn geweest, was duidelijk dat deze persoon uiteindelijk niks ernstigs bleek te hebben. Natuurlijk last van wat hoofdpijn, maar dit kan ook van de kater komen. Het betonkoppen werd dunnetjes overgedaan in de wedstrijd van heren 1, toen onze rechterhoek Jore in zijn sprong uit balans werd gebracht en ook ‘head first’ op de grond terecht kwam. Ook hij bracht het er goed vanaf en is er verder niks aan de hand.

De zaterdag stond in het teken van een keepersprobleem bij de heren. Tijdens de ochtendtraining viel Arwin uit met een duimblessure, na een bal hierop te hebben gekregen. Voor de wedstrijd werd zijn duim ingetapet en kon hij de wedstrijd keepen. Dit hield stand tot in de tweede helft, toen een speler doorliep tegen zijn hand en zijn vingers omklapten. Hij bleek last te hebben van zijn ringvinger, waardoor Yannick moest invallen als keeper. Helaas voor hem werd de eerste beste tegenaanval via de hoek uitgespeeld. Het schot op doel belandde op zijn neus, waardoor hij met een bloedneus het veld af kon. Gelukkig kon Arwin weer invallen, zodat er alsnog een keeper in het doel stond.
De ongevallen van zaterdagavond bleken niet beperkt tot de keepers. Ook wat supporters ondervonden een ongeval. De auto van Twan, waar ook Pepijn, Mireille en Sylvain in zaten, bleek zonder benzine te zitten. De eerste kilometers waren de tankstations in geen velden en wegen te bekennen. Alsof dit nog niet genoeg was, viel ook de navigatie (lees: telefoon) van Twan uit. Ook de telefoons van Pepijn en Sylvain hielden het niet lang uit en Mireille had er geen bij zich, waardoor ze op intuïtie aangewezen waren. Dit bleek gelukkig goed te gaan en ook een tankstation werd uiteindelijk gevonden.

Dat Oktopussers een voorliefde hebben om te gooien, werd pijnlijk duidelijk op de vrijdagavond. Na een nog onbekende aanleiding, vlogen de eerste kussens al door de zaal. Niet veel later was geen enkele bank veilig en vlogen alle kussens over en weer. Geen enkele Beer Pong tafel was nog veilig en dat bleek snel. Kussens raakten de tafels en de bierblikken, zowel lege als (half)volle, vlogen eraf. Tot een bord het slachtoffer werd, dat was wel een duidelijk signaal dat het gooien moest ophouden. De kussens werden verzameld en de rotzooi werd opgeruimd.
Je zou denken dat wij Oktopussers leren van onze fouten, maar helaas, zaterdagavond was het weer raak. Nadat besloten was om op de tafels te dansen, werd er overgegooid met een kussen. Eén vliegende kussen bleek een voorbode te zijn voor een ongeval: het tweede kussengevecht was ingezet. Speciaal hiervoor werd er nog een nieuweling ontwaakt, die ook deelnam in deze desastreuze bedoeling. Echter ook hier gebeurde iets minder netjes. Eén kussen bleek de tafeltennistafel als doelwit te hebben en raakte hierbij het net. Het statief waarmee deze aan de tafel bevestigd zat brak af. Ook dit was weer het duidelijk signaal voor het einde.

Chillsessies

Naast spellen, handballen en kussengevechten was er ook tijd voor bankhangen. Met onder andere ‘Totale Kerstcalatie’ als achtergrondmuziek werd de toon van een fout weekend benadrukt. Tussen het moorden in was er dus ook tijd voor chillen, maar ook om te flirten. Stiekem werd er gehint naar Netflix&chill, maar of dit een succes zal zijn, moet nog maar blijken. Eén ding is zeker, binnen Oktopus blijkt Tosti&chill in ieder geval een succes.
Aangezien niet iedereen het warm kreeg van elkaar, werd er zaterdagnacht met een select groepje ook nog even een kampvuurtje te maken. Menig bosje werd hiervoor leeggeplukt, totdat de houtstapel naast het gebouw ontdekt werd. Niet alleen hout werd gevonden, maar ook een autoband werd naar binnen gehaald onder het mom dat het introweekend georganiseerd is om de banden binnen de club te versterken.
Chillsessies werden trouwens niet alleen op de banken gehouden, ook in de ‘Commune’ op de stapelbedden werd er erop los gelepeld. De Commune bleek een leerzame locatie, aangezien geleerd werd wat flappen nu precies betekent en dat er altijd door minimaal één persoon doorgedacht wordt.

Zoals jullie kunnen lezen is er een heleboel gebeurd in dit weekend en eigenlijk is het ook veel te veel om te kunnen verwoorden. Iedereen heeft genoten, gesocialized en vooral gelachen! Hopelijk zien we iedereen in de volgende editie terug en mogen we meer nieuwe gezichten welkom heten. Vooralsnog zal er nog lang nagesproken worden over dit epische weekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Language